Wat u weten moet over

EML

Erkende Maatregelen Energiebesparing

Gebruikt uw organisatie meer dan 50.000 kWh elektriciteit of meer dan 25.000 m³ aardgas per jaar? Dan dient uw organisatie te voldoen aan de Erkende Maatregelen Energiebesparing.

Erkende maatregelen
De Erkende Maatregelen zijn energiebesparende maatregelen welke per branche zijn ingedeeld. Uw organisatie is verplicht de maatregelen uit uw eigen branche door te voeren indien de terugverdientijd vijf jaar of minder is.

Besparingspotentieel
De Erkende Maatregelen zijn als verplichting opgelegd door de overheid. Door de omgevingsdiensten wordt hierop steeds strenger gehandhaafd. Per januari 2019 wordt er zelfs een meldplicht ingesteld, waarbij uw organisatie via de website van RVO uw Erkende Maatregelen vast dient te stellen. Een groot bijkomend voordeel voor u is dat door de inzet van de EML uw organisatie veel energie kan gaan besparen, wat uiteindelijk resulteert in een aanzienlijke daling in energiekosten.

Wat kan Energieke Regio voor u betekenen?
Wilt u weten welke Erkende Maatregelen u door moet voeren en hoe uw organisatie energie kan besparen met behulp van de Erkende Maatregelen? Wij komen graag bij u langs om dit voor u te toetsen.

Kunnen wij u helpen? Neem dan contact met ons op.

Meer informatie over EML vindt u op www.rvo.nl

Belangrijke data

 • null

  01-01-2019

  Informatieplicht gaat van start

 • null

  01-03-2019

  Nieuwe SDE + subsidie rondes

 • null

  01-07-2019

  Deadline om uw EML in te leveren

EEN GREEP UIT ONS DIENSTENPAKKET

null

Informatie & inspiratie

Informatie & inspiratie

Van de regio over energiebesparing en het lokaal opwekken van duurzame energie.

null

Quick scans

Quick scans

QuickScans bieden inzicht in de grote verbruiksposten en de best lonende aanpassingen, met een raming van de kosten en de terugverdientijd.

null

Big scan

Big scan

Voor ingrijpendere maatregelen die een grotere energiebesparing of andere vormen van kwaliteitswinst opleveren. Ook als second opinion.

null

Onafhankelijk advies

Onafhankelijk advies

Van bedrijven, maatschappelijke organisaties, verenigingen van eigenaren en woningbouwcorporaties.

null

Erkende Maatregelen Lijst (EML)

EML

Gebruikt uw organisatie meer dan 50.000 kWh elektriciteit of meer dan 25.000 m³ aardgas per jaar? Dan moet u in 2019 voldoen aan de meldplicht EML. Wij helpen u hier graag bij.

null

Energie Audits

Energie Audits

Heeft u meer dan 250 fte of een jaaromzet van € 50 miljoen of meer? Dan komt u in aanmerking voor een EED. Wij kunnen u helpen met het uitvoeren van de EED.

null

Energielabels en keurmerken

Energielabels

Per 1 januari 2023 moet elk kantoor groter dan 100m2 over minimaal energielabel C beschikken en per 1 januari 2030 over energielabel A. Wij helpen u graag verder bij het behalen van deze labels.

null

EPA-U

EPA-U

Advies over energielabels in de utiliteitsbouw.

null

Intake gesprek

Intake gesprek

Een vrijblijvend gesprek waarbij bewustwording wordt gecreëerd: Waar liggen behoeftes, verwachtingen en welke kansen passen daarbij? Na een intakegesprek ontvangt u indien gewenst een offerte voor advies.

null

Subsidies

Subsidies

Wij adviseren u graag welke subsidies beschikbaar en van toepassing zijn. Indien u assistentie wenst bij het aanvragen van deze subsidies helpen wij u graag.

null

Offerte Vergelijking

Offerte Vergelijking

Meerdere offertes tot uw beschikking? Wij helpen u graag de best passende offerte te kiezen.

null

Bouwbegeleiding

Bouwbegeleiding

Tijdens de bouw kunnen wij met u meekijken. Wij controleren of de installatie volgens afspraak is geplaatst zodat u zich hier geen zorgen over hoeft te maken.

vrouw

Daag ons uit met uw vraagstuk!

Leg ons uw vraagstuk voor, wij hebben altijd een partner in ons netwerk die uw vraag kan beantwoorden.

PARTNERS