Wat u weten moet over

SDE Subsidie

Stimulering Duurzame Energieproductie

SDE
SDE+ staat voor Stimulering Duurzame Energieproductie. Duurzame energie wordt opgewekt uit onuitputtelijke bronnen, zoals biomassa, geothermie, water, wind en zon en heet daarom ook wel hernieuwbare energie.

SDE+ is een exploitatiesubsidie. Dat wil zeggen dat producenten subsidie ontvangen voor de duurzame energie die zij opwekken. Omdat de kostprijs van duurzame energie hoger is dan die voor energie uit fossiele brandstoffen, is de productie van duurzame energie niet altijd rendabel. SDE+ vergoedt het verschil tussen de kostprijs van duurzame energie en de marktwaarde van de geleverde energie: de onrendabele top. De subsidie wordt toegekend over een periode van 8, 12 of 15 jaar. Hoeveel jaren u subsidie krijgt, is afhankelijk van de technologie die u gebruikt. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de toegepaste technologie en de hoeveelheid duurzame energie die u produceert.

In 2018 zijn er twee openstellingsrondes voor de toekenning van subsidie voor duurzame energieproductie geweest: voorjaar en najaar. Er werd een budget beschikbaar gesteld van €6 miljard per ronde. Voor 2019 wordt een nieuw budget bepaald.

Wat kan Energieke Regio voor u betekenen?
Kunnen wij u helpen door te onderzoeken of u in aanmerking zou kunnen komen voor SDE subsidie? Of wenst u onze assistentie bij het aanvragen van de subsidie? Neem dan contact met ons op.

Meer informatie over SDE subsidie vindt u op www.rvo.nl

Belangrijke data

 • null

  01-01-2019

  Informatieplicht gaat van start

 • null

  01-03-2019

  Nieuwe SDE + subsidie rondes

 • null

  01-07-2019

  Deadline om uw EML in te leveren

EEN GREEP UIT ONS DIENSTENPAKKET

null

Informatie & inspiratie

Informatie & inspiratie

Van de regio over energiebesparing en het lokaal opwekken van duurzame energie.

null

Quick scans

Quick scans

QuickScans bieden inzicht in de grote verbruiksposten en de best lonende aanpassingen, met een raming van de kosten en de terugverdientijd.

null

Big scan

Big scan

Voor ingrijpendere maatregelen die een grotere energiebesparing of andere vormen van kwaliteitswinst opleveren. Ook als second opinion.

null

Onafhankelijk advies

Onafhankelijk advies

Van bedrijven, maatschappelijke organisaties, verenigingen van eigenaren en woningbouwcorporaties.

null

Erkende Maatregelen Lijst (EML)

EML

Gebruikt uw organisatie meer dan 50.000 kWh elektriciteit of meer dan 25.000 m³ aardgas per jaar? Dan moet u in 2019 voldoen aan de meldplicht EML. Wij helpen u hier graag bij.

null

Energie Audits

Energie Audits

Heeft u meer dan 250 fte of een jaaromzet van € 50 miljoen of meer? Dan komt u in aanmerking voor een EED. Wij kunnen u helpen met het uitvoeren van de EED.

null

Energielabels en keurmerken

Energielabels

Per 1 januari 2023 moet elk kantoor groter dan 100m2 over minimaal energielabel C beschikken en per 1 januari 2030 over energielabel A. Wij helpen u graag verder bij het behalen van deze labels.

null

EPA-U

EPA-U

Advies over energielabels in de utiliteitsbouw.

null

Intake gesprek

Intake gesprek

Een vrijblijvend gesprek waarbij bewustwording wordt gecreëerd: Waar liggen behoeftes, verwachtingen en welke kansen passen daarbij? Na een intakegesprek ontvangt u indien gewenst een offerte voor advies.

null

Subsidies

Subsidies

Wij adviseren u graag welke subsidies beschikbaar en van toepassing zijn. Indien u assistentie wenst bij het aanvragen van deze subsidies helpen wij u graag.

null

Offerte Vergelijking

Offerte Vergelijking

Meerdere offertes tot uw beschikking? Wij helpen u graag de best passende offerte te kiezen.

null

Bouwbegeleiding

Bouwbegeleiding

Tijdens de bouw kunnen wij met u meekijken. Wij controleren of de installatie volgens afspraak is geplaatst zodat u zich hier geen zorgen over hoeft te maken.

vrouw

Daag ons uit met uw vraagstuk!

Leg ons uw vraagstuk voor, wij hebben altijd een partner in ons netwerk die uw vraag kan beantwoorden.

PARTNERS