Energieke Regio

Vlaardingen

In samenwerking met:

Logoapp IKV

Gemeente Vlaardingen en Rabobank bieden hulp bij het verduurzamen! Laat nu het Energielabel van uw kantoorpand bepalen, dan krijgt u het label-verbeteradvies gratis aanboden

Verduurzaming is belangrijk! Het kan bovendien zorgen voor honderden tot duizenden euro’s besparing op de energierekening.

Vanuit de overheid komt er steeds meer regelgeving voor duurzame gebouwen. Zo moeten kantoorgebouwen in 2023 minimaal energielabel C hebben. Dit betekent dat zowel het vaststellen van het Energielabel als het uitvoeren van eventuele verbetermaatregelen uiterlijk in 2022 moet plaatsvinden. Op zijn minst moet u in 2022 met dit traject begonnen zijn. Wilt u ook uw kantoorpand verduurzamen en minder energie verbruiken?

Gemeente Vlaardingen en Rabobank helpen u daarbij. Als u via Energieke Regio uw Energielabel laat bepalen, dan krijgt u tijdelijk het label-verbeteradvies ter waarde van € 750 gratis aangeboden. Er is een gelimiteerd budget beschikbaar. Kortom: tijd om in actie te komen!

Dit aanbod geldt uitsluitend voor eigenaren en gebruikers van kantoorpanden in de gemeente Vlaardingen die lid (‘participant’) zijn of worden van Green Business Club Waterweg.

Met behulp van Energieke Regio leert u hoe u stapsgewijs uw bedrijfspand kunt verduurzamen, wat dat kost en wat het u oplevert.
Gemeente Vlaardingen en Rabobank begrijpen dat de meeste ondernemers en maatschappelijke organisaties niet dagelijks bezig zijn met energieverduurzaming, maar dat velen het wel graag zouden willen doen. Of het nu gaat om zelf groene energie opwekken met zonnepanelen, of om energie besparen en de energierekening verlagen met betere isolatie, LED verlichting of slimmer verwarmen, voor de meeste maatregelen moet je eerst investeren. Dan wil je als ondernemer wel weten of dat ook voldoende besparing oplevert, waar je zou moeten beginnen en hoe je het aanpakt.

Liever een gratis Maatwerkadvies Zonnepanelen inclusief maatwerk businesscase?

Maatwerkadvies over investering in eigen energieopwekking met zonnepanelen. U bespreekt met een adviseur van Energieke Regio uw situatie en wensen. Tijdens het adviesgesprek wordt het verdienmodel van zonnepanelen uitgelegd. Ook wordt het stappenplan naar realisatie van zo’n installatie besproken, inclusief verzekeringseisen, constructieve aandachtpunten e.d.

Er wordt voor u uitgezocht welke subsidies mogelijk zijn en in de businesscase ziet u wat een goede zonnestroominstallatie in uw geval kost en wat het oplevert.

Het onafhankelijk Maatwerkadvies Zonnepanelen is inclusief

  • Legplan zonnepanelen
  • Financiële business case
  • Verkenning subsidiemogelijkheden
  • Vrijblijvende offerte voor uitvoering op basis van collectieve inkoop
  • Videogesprek met toelichting op het advies

Kosten: € 750,- excl. btw, door de gemeente en Rabobank gratis aangeboden aan bedrijven en maatschappelijke organisaties in de gemeente Vlaardingen die lid (‘participant’) zijn of worden van Green Business Club Waterweg.

Actueel: In de gemeente Vlaardingen dreigt er op termijn een tekort aan teruglevermogelijkheid van opgewekte stroom. Dit dreigende tekort heeft alleen gevolgen voor nieuw aan te vragen teruglevering op grootverbruikaansluitingen. Voor bestaande teruglevercontracten en voor kleinverbruikaansluitingen verandert er niets. Heeft u dus plannen om (meer) stroom te gaan terugleveren op een grootverbruikaansluiting, dan is vroegtijdige afstemming met Stedin een vereiste.

Wie is Energieke Regio?

Energieke Regio is een op Goeree-Overflakkee gevestigde stichting zonder winstoogmerk en helpt bedrijven, maatschappelijke organisaties, verenigingen van eigenaars en woningbouwcorporaties in heel Nederland met het verduurzamen van hun gebouwen. Wij betrekken daarbij de maatschappelijke-, financiële- en comfortaspecten. Energieke Regio bedient gemeentes, bedrijven en andere organisaties door geheel Nederland en is onafhankelijk van leveranciers, installateurs, aannemers en andere uitvoerende partijen. Wij denken volledig vanuit uw belang. Uiteindelijk neemt u uiteraard zelf de beslissingen. Dat is de kracht van onafhankelijk advies!

Daag ons uit met uw vraagstuk!

Leg ons uw vraagstuk voor, wij hebben altijd een partner in ons netwerk die uw vraag kan beantwoorden.

PARTNERS