Ja! Ik wil een gratis energieadvies

Energieke Regio

Vlaardingen

Logoapp IKV

Gratis Energieadvies voor bedrijven en maatschappelijke organisaties

Er is een gelimiteerd aantal gratis energieadviezen beschikbaar. Kortom: tijd om in actie te komen!

Weet je niet goed hoe je jouw pand moeten verduurzamen en wil je graag weten wat het je kan opleveren? Wij helpen je graag op weg met een door de gemeente Vlaardingen en Rabobank gratis aangeboden Energieadvies t.w.v. €850,- excl. btw.

Stichting Energieke Regio helpt je graag te verdienen aan duurzaamheid, stelt altijd jouw behoeften voorop en garandeert kwaliteit tegen een scherpe prijs. Wij denken volledig vanuit jouw belang. Dat is de kracht van onafhankelijk advies! Uiteindelijk neem je uiteraard zelf de beslissingen.

Gratis Energiebespaarscan

Maakt inzichtelijk waarmee jij energie kan besparen.

Dit startadvies is gericht op (middel)lange termijn besparingen. Bevat ruim 50 gebouwgebonden verduurzamingsmaatregelen en maakt inzichtelijk waarmee jij energie kan besparen en welke indicatieve invloed dat op je energielabel heeft. Ook wordt er aandacht besteed aan je wettelijke plichten en beschikbare subsidies.

 • Startadvies Energiebesparing
 • Gericht op (middel)lange termijn besparingen
 • Met ruim 50 gebouwgebonden verduurzamingsmaatregelen
 • Aandacht voor zowel gedragsmaatregelen als technische maatregelen
 • Ook aandacht voor wettelijke plichten en subsidies
 • Laat zien hoe je slim investeert in energiebesparing

Advieskosten: € 850,- excl. btw

Gratis Maatwerkadvies Zonnepanelen

Inclusief businesscase. Laat zien wat het kost en wat het je oplevert.

Je bespreekt met een adviseur van Energieke Regio jouw situatie en wensen. Het verdienmodel van zonnepanelen wordt aan je uitgelegd. Ook wordt het stappenplan naar realisatie van zo’n installatie besproken, inclusief verzekeringseisen, constructieve aandachtpunten. En er wordt voor je uitgezocht welke subsidies mogelijk zijn.

 • Over investering in eigen energieopwekking met zonnepanelen.
 • Het verdienmodel van zonnepanelen wordt uitgelegd.
 • Ook wordt het stappenplan naar realisatie van zo’n installatie besproken, inclusief verzekeringseisen, constructieve aandachtpunten e.d.
 • Er wordt voor u uitgezocht welke subsidies mogelijk zijn en in de financiële business case ziet u wat een goede zonnestroominstallatie in uw geval kost en wat het oplevert.
 • U ontvangt tevens een vrijblijvende offerte voor uitvoering op basis van collectieve inkoop.

Advieskosten: € 850,- excl. btw

Actueel: In de gemeente Vlaardingen dreigt er op termijn een tekort aan teruglevermogelijkheid van opgewekte stroom. Dit dreigende tekort heeft alleen gevolgen voor nieuw aan te vragen teruglevering op grootverbruikaansluitingen. Voor bestaande teruglevercontracten en voor kleinverbruikaansluitingen verandert er niets. Heeft u dus plannen om (meer) stroom te gaan terugleveren op een grootverbruikaansluiting, dan is vroegtijdige afstemming met Stedin een vereiste.

Gratis Maatwerkadvies Energielabelverbetering

Dit maatwerkadvies toont wat je moet doen om energielabel C of beter te behalen.

Sowieso is het een goed idee om te kijken hoe je energie kunt besparen in jouw bedrijfspand. Veel eigenaren of gebruikers van bedrijfspanden investeren daarom slim in duurzaamheid. Het energielabel is een maatstaf voor hoe duurzaam je bedrijfspand is. Ook vanuit de overheid komt er steeds meer regelgeving voor duurzame gebouwen. Zo moeten kantoorgebouwen in 2023 minimaal energielabel C hebben. Is je kantoorpand 100 m2 of groter en heeft het voor minimaal 50% een kantoorfunctie? Dan moet je op zijn minst in 2022 al met dit traject begonnen zijn. Na je aanmelding wordt er contact met je opgenomen om een afspraak met een adviseur (telefonisch of beeldbellen) in te plannen. Na dit adviesgesprek ontvang je een vrijblijvend aanbod (offerte) om het energielabel te laten bepalen en te registreren en/of eerst een Energielabel-verbeteradvies op te stellen.

Als je via Energieke Regio jouw Energielabel laat bepalen, dan krijgt je het label-verbeteradvies ter waarde van € 850 gratis aangeboden. Er is een gelimiteerd budget beschikbaar. Kortom: tijd om in actie te komen!

 • Als eerste stap wordt het energielabel vastgesteld door een gecertificeerde adviseur
 • Het wettelijk niveau voor kantoorpanden is minimaal Energielabel C
 • Bij label D of slechter, of als jouw ambitieniveau hoger ligt dan C, kan een Energielabel-verbeteradvies worden opgesteld
 • Het definitieve energielabel wordt door de adviseur geregistreerd in het landelijk register
 • Bepalen en registreren energielabel: Is afhankelijk van omvang gebouw en bedraagt in de meeste gevallen tussen de € 1.000 en € 1.600 excl. btw

Onderstaande advieskosten betreft alleen het Energielabelverbeteradvies.

Advieskosten: € 850,- excl. btw

Wie is Energieke Regio?

Energieke Regio is een op Goeree-Overflakkee gevestigde stichting zonder winstoogmerk en helpt bedrijven, maatschappelijke organisaties, verenigingen van eigenaars en woningbouwcorporaties in heel Nederland met het verduurzamen van hun gebouwen. Wij betrekken daarbij de maatschappelijke-, financiële- en comfortaspecten. Energieke Regio bedient gemeentes, bedrijven en andere organisaties door geheel Nederland en is onafhankelijk van leveranciers, installateurs, aannemers en andere uitvoerende partijen. Wij denken volledig vanuit uw belang. Uiteindelijk neemt u uiteraard zelf de beslissingen. Dat is de kracht van onafhankelijk advies!

Green Business Club Waterweg

Meer informatie over de Green Business Club Waterweg en/of deelnemer worden klik hier.

Daag ons uit met uw vraagstuk!

Leg ons uw vraagstuk voor, wij hebben altijd een partner in ons netwerk die uw vraag kan beantwoorden.