Maak gebruik van het door uw gemeente aangeboden gratis oriënterend energieadvies

Zakelijk Energieloket
Albrandswaard - Barendrecht - Ridderkerk

Welkom op de aanmeldpagina voor een gratis oriënterend energieadvies van het Zakelijk Energieloket voor de gemeenten Albrandswaard, Barendrecht  en Ridderkerk.

Het Zakelijk Energieloket zal de komende maanden worden ingericht. Ondernemers en maatschappelijke organisaties vinden daar onder andere informatie over het verduurzamen van vastgoed, kunnen hun vragen stellen maar ook een afspraak inplannen voor een gratis persoonlijk oriënterend adviesgesprek. Het loket wordt verzorgd door de onafhankelijke Stichting Energieke Regio en beoogt ondernemers en maatschappelijke organisaties te helpen met het verduurzamen van hun gebouwen in deze drie gemeenten.

HOE WERKT HET?

Aanmelden en inplannen
Via onderstaand formulier kunt u zich aanmelden. Na aanmelding wordt contact met u opgenomen om de afspraak met een adviseur op locatie in te plannen.

Verkenning tijdens het oriënterend adviesgesprek
Tijdens het oriënterend adviesgesprek wordt samen met u verkend waar uw behoeftes liggen. En op hoofdlijnen wordt besproken welke duurzame maatregelen u zou kunnen treffen. Ook worden wettelijke plichten en subsidiemogelijkheden nader toegelicht.

Eventuele vervolgstappen
Wilt u uw kantoor of bedrijfsgebouw verduurzamen en minder energie verbruiken? Het Zakelijk Energieloket kan u daarbij helpen! Het oriënterend adviesgesprek is gratis en vrijblijvend. Daarna kunnen wij u – alleen als u dat wilt – natuurlijk verder helpen.

  • Wij kunnen u helpen bij het bepalen en/of verbeteren van uw (verplicht) Energielabel.
  • Wij geven advies over onder andere energie besparen, energie opwekken en duurzame nieuwbouw.
  • Wij hebben een netwerk van onafhankelijke adviseurs die advies op maat geven.
  • Moet uw organisatie voldoen aan diverse wettelijke verplichtingen? Ook hier kunnen wij advies over geven.
  • Als u het wilt, dan stellen wij een aanbod op voor de volledige ontzorging van het vervolgtraject tot en met de realisatie van de verduurzamingsmaatregelen.
  • Voor specialistisch advies kunt u een beroep doen op subsidiespecialisten, energielabelspecialisten, monumenten- en erfgoedadviseurs en technische installatieadviseurs.

Aanmelden gratis oriënterend adviesgesprek

De kosten van dit adviesgesprek zullen door uw gemeente worden gedragen.

Bedrijfspand

Bedrijfsgegevens

Contactpersoon

Zakelijk Energieloket

Geef hieronder aan in welke van de drie gemeenten, het bedrijfspand waarvoor u deze aanmelding doet is gelegen.

Als u meerdere vestigingen heeft verzoeken wij u voor elk bedrijfspand een aparte aanmelding te doen.

(meerdere antwoorden mogelijk)

Lopende acties

Wij kunnen ook voor u nagaan of er wellicht lopende Rabobank- en/of regionale acties zijn waarvan u kunt profiteren. Laat ons dan weten of u zakelijke klant bij Rabobank bent.

ACTUEEL

Vanaf 2023 Energielabel-C verplicht voor kantoren

Vanuit de overheid komt er steeds meer regelgeving voor duurzame gebouwen. Zo moeten kantoor­gebouwen met meer dan 100 m2 vloer­oppervlakte in 2023 minimaal Energielabel C hebben.

EXTRA VOORDEEL

Maak gebruik van subsidies

Bijvoorbeeld SDE++ subsidie: één keer per jaar is er een kans om deze aan te vragen. Het betreft een gegarandeerde overheids­subsidie voor ondernemers met een groot­­verbruiksaansluiting. Dit levert u 15-16 jaar lang een stabiel en aantrekkelijk rendement op!

Vergroot de kans op toewijzing door Energieke Regio de subsidieaanvraag te laten doen.

OVER ENERGIEKE REGIO

Wij zijn onafhankelijk en denken vanuit uw perspectief

Bij Energieke Regio helpen we u graag te verdienen aan duurzaamheid. Dat doen wij zonder winst­oogmerk en onafhankelijk van markt­partijen. We stellen altijd uw behoeften voorop en garanderen kwaliteit tegen een scherpe prijs.
Stichting Energieke Regio is opgericht om bedrijven en maatschappelijke organisaties via onafhankelijk advies te helpen met het verduurzamen van hun gebouwen. Wij werken daarbij samen met o.a. de Rijksoverheid, provincies, gemeenten, bedrijven­kringen en Rabobanken.

Voor algemene vragen over het zakelijk energieloket kunt u ons bereiken via mijn.info@energiekeregio.nl of 0187 603918.