Ja! Ik wil een gratis Energiekansenscan!

Energieke Regio

Hoeksche Waard

Gratis Energiekansenscan! ter waarde van €1.200- voor jouw bedrijf en/of maatschappelijke organisatie. Aangeboden door gemeente Hoeksche Waard en de provincie Zuid-Holland.

Er is een gelimiteerd aantal gratis scans beschikbaar.
Kortom: tijd om in actie te komen!

Je kan er niet meer omheen: verduurzamen van het bedrijfspand hoort bij deze tijd. Er zijn aanleidingen genoeg. Vrijwel dagelijks gaat het in de media over hoge energieprijzen, tekorten op het stroomnet, geen stroom meer kunnen terugleveren. Bedrijven en maatschappelijke organisaties hebben last van toegenomen energiekosten en van beperkingen van hun groeimogelijkheden. De overheid bood in 2023 steunmaatregelen, maar heeft die in 2024 niet doorgezet. Wel zijn de wettelijke verplichtingen rondom verduurzaming aangescherpt.

De onafhankelijke Stichting Energieke Regio helpt je graag zuinig om te gaan met energie of dit zelf op te wekken met zonnepanelen.

Hoe kan je besparen op je energiekosten? Hoe word je minder afhankelijk van aardgas? Wat kan je op korte termijn en liefst zonder al te grote investeringen doen? Wat levert je dat aan besparingen op? Welk vooruitzicht is er voor de langere termijn? Hoeveel energie kan je zelf opwekken en wat zijn de mogelijkheden bij een overschot aan opgewekte energie? Allemaal vragen die jij waarschijnlijk ook hebt.

De gemeente Hoeksche Waard en de provincie Zuid-Holland bieden je daarom een gratis Energiekansenscan aan. Je mag zelf kiezen over welke onderwerpen je geadviseerd wilt worden.

Maak nu gebruik van de gratis Energiekansenscan* en zie hoe jij je pand (verder) kan verduurzamen!

*Voorwaarde: Voor bedrijven en maatschappelijke organisaties met een jaarverbruik van minimaal 10.000 kWh aan elektra en/of 4.000 m3 aan aardgas

Stimuleringslening Duurzaamheid (zakelijk)

Met de Stimuleringslening Duurzaamheid (zakelijk) financier je maatregelen waarmee jouw bedrijf, vereniging of stichting flink bespaart op de energiekosten. Ook help je mee aan een duurzame toekomst.

De Stimuleringslening van gemeente Hoeksche Waard maakt het financieel aantrekkelijk om te investeren in energiebesparende maatregelen. Je kunt de lening aanvragen als u als ondernemer, vereniging, stichting of VVE in de Hoeksche Waard gevestigd bent. Lees hier meer.

Wie is Energieke Regio?

Energieke Regio Hoeksche Waard is een samenwerking van gemeente Hoeksche Waard, provincie Zuid-Holland, Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden en Stichting Energieke Regio. Inmiddels hebben tientallen bedrijven en maatschappelijke organisaties hun gebouwen via Energieke Regio verduurzaamd.

Energieke Regio is een stichting zonder winstoogmerk en helpt bedrijven, maatschappelijke organisaties, verenigingen van eigenaars en woningbouwcorporaties met het verduurzamen van hun gebouwen. Wij betrekken daarbij de wettelijke, maatschappelijke, financiële en comfortaspecten. Energieke Regio bedient gemeentes, bedrijven en andere organisaties door geheel Nederland en is onafhankelijk van leveranciers, installateurs, aannemers en andere uitvoerende partijen. Wij denken volledig vanuit jouw belang. Dat is de kracht van onafhankelijk advies! Uiteindelijk neem je uiteraard zelf de beslissingen.

Daag ons uit met uw vraagstuk!

Leg ons uw vraagstuk voor, wij hebben altijd een partner in ons netwerk die uw vraag kan beantwoorden.