Ja! Ik wil een gratis energiescan

Energieke Regio

Hoeksche Waard

In samenwerking met:

Energieke Regio Hoeksche Waard biedt u een helder energieadvies

Een ondernemer kan er niet meer omheen: verduurzamen van het bedrijfspand hoort bij deze tijd. Er zijn aanleidingen genoeg, zoals klimaatverandering, torenhoge energieprijzen en wettelijke verplichtingen. Maar verduurzaming levert ook geld op, onder meer door subsidies en fiscale voordelen te benutten, en maakt het bedrijfspand toekomstbestendig. Hoe te beginnen?

Gemeente Hoeksche Waard en de provincie Zuid-Holland hebben de handen ineengeslagen om ondernemers op drie bedrijventerreinen op gang te helpen. Het gaat om bedrijventerreinen in Klaaswaal, ‘s-Gravendeel (Mijlpolder) en Oud-Beijerland (De Hoogerwerf). Toelichting: Deze bedrijventerreinen zijn onder andere geselecteerd omdat er nog zonne-energie kan worden teruggeleverd, iets wat tegenwoordig niet overal meer kan.

Samen met Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid, netbeheerder Stedin en Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden worden ondernemers op de drie bedrijventerreinen uitgenodigd om een gratis energiescan te laten uitvoeren. De onafhankelijke adviseurs van Stichting Energieke Regio voeren de energiescans uit en kunnen de ondernemers daarna desgewenst helpen om de kansen te verzilveren.

De ‘energiescan voor energiebesparing en labelverbetering’ geeft inzicht in de mogelijkheden om te verduurzamen, hierin slim te investeren en deze ook terug te verdienen. U krijgt daarmee een startadvies over verduurzaming van uw pand, kansen voor verduurzaming bij een nieuwbouwplan, subsidies en/of zonnepanelen.

Heeft u interesse? Meld u dan aan!

...lees verder...

Voor deze bedrijventerreinen is eerst een inventarisatie van de potentie uitgevoerd. Met een door TNO ontwikkelde Energie Potentieel Scan is per bedrijventerrein in kaart gebracht hoeveel energie er verbruikt wordt en hoeveel er bespaard en opgewekt kan worden. Met slimme software is dit vertaald naar elk bedrijfspand.

Uit de Energie Potentieel Scans voor de drie bedrijventerreinen blijkt dat er – enkele bedrijven uitgezonderd – relatief weinig energie gebruikt wordt voor de productieprocessen en veel om de gebouwen te verwarmen, te ventileren en te verlichten. Dit maakt energiebesparing iets gemakkelijker. Alle bedrijven kunnen op basis van de berekende potentie samen energieneutraal worden en zelfs een flink overschot aan energie aan de omgeving leveren. De gemiddelde terugverdientijd van al die maatregelen samen is korter dan 10 jaar, wat een zeer interessant financieel rendement oplevert.

Aanbod

Bent u als ondernemer op één van de drie bedrijventerreinen nieuwsgierig welke verduurzamingskansen er voor uw bedrijfspand zijn?
Meld u dan aan voor de gratis energiescan!

Energieke Regio Hoeksche Waard

Energieke Regio Hoeksche Waard is een samenwerking van gemeente Hoeksche Waard, provincie Zuid-Holland, Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden en Stichting Energieke Regio. Inmiddels hebben tientallen bedrijven en maatschappelijke organisaties hun gebouwen via Energieke Regio verduurzaamd.

Wie is Energieke Regio?

Energieke Regio is een stichting zonder winstoogmerk en helpt bedrijven, maatschappelijke organisaties, verenigingen van eigenaars en woningbouwcorporaties met het verduurzamen van hun gebouwen. Wij betrekken daarbij de maatschappelijke, financiële en comfortaspecten. Energieke Regio bedient gemeentes, bedrijven en andere organisaties door geheel Nederland en is onafhankelijk van leveranciers, installateurs, aannemers en andere uitvoerende partijen. Wij denken volledig vanuit uw belang. Dat is de kracht van onafhankelijk advies! Uiteindelijk neemt u uiteraard zelf de beslissingen.

vrouw

Daag ons uit met uw vraagstuk!

Leg ons uw vraagstuk voor, wij hebben altijd een partner in ons netwerk die uw vraag kan beantwoorden.

PARTNERS