Energieke Regio

Hoeksche Waard

In samenwerking met:

Energieke Regio Hoeksche Waard biedt u een helder energieadvies

Een ondernemer kan er niet meer omheen: verduurzamen van het bedrijfspand hoort bij deze tijd. Er zijn aanleidingen genoeg, zoals klimaatverandering, torenhoge energieprijzen en wettelijke verplichtingen. Maar verduurzaming levert ook geld op, onder meer door subsidies en fiscale voordelen te benutten, en maakt het bedrijfspand toekomstbestendig. Hoe te beginnen?

Vrijwel elke dag gaat het in de media over de hoge energieprijzen. Ook bedrijven en maatschappelijke organisaties hebben last van toegenomen energiekosten. De overheid komt met steunmaatregelen, prijsplafonds en andere oplossingen die de financiële pijn verzachten, maar kan dat geen jaren volhouden.

Voor de bedrijven en maatschappelijke organisaties die lijden onder de hoge energielasten is er ook een eigen verantwoordelijkheid: zuinig omgaan met energie. Maar hoe doe je dat? Wat kan er op korte termijn en liefst zonder al te grote investeringen? En wat levert dat aan besparingen op? En welk vooruitzicht is er voor de langere termijn?

Om u hiermee te helpen heeft de gemeente Hoeksche Waard een mooi aanbod.

Stimuleringslening Duurzaamheid (zakelijk)

Met de Stimuleringslening Duurzaamheid (zakelijk) financiert u maatregelen waarmee uw bedrijf, vereniging of stichting flink bespaart op de energiekosten. Én u helpt mee aan een duurzame toekomst.

De Stimuleringslening van gemeente Hoeksche Waard maakt het financieel aantrekkelijk om te investeren in energiebesparende maatregelen. U kunt de lening aanvragen als u als ondernemer, vereniging, stichting of VVE in de Hoeksche Waard gevestigd bent. Lees hier meer.

Wie is Energieke Regio?

Energieke Regio Hoeksche Waard is een samenwerking van gemeente Hoeksche Waard, provincie Zuid-Holland, Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden en Stichting Energieke Regio. Inmiddels hebben tientallen bedrijven en maatschappelijke organisaties hun gebouwen via Energieke Regio verduurzaamd.

Energieke Regio is een stichting zonder winstoogmerk en helpt bedrijven, maatschappelijke organisaties, verenigingen van eigenaars en woningbouwcorporaties met het verduurzamen van hun gebouwen. Wij betrekken daarbij de maatschappelijke, financiële en comfortaspecten. Energieke Regio bedient gemeentes, bedrijven en andere organisaties door geheel Nederland en is onafhankelijk van leveranciers, installateurs, aannemers en andere uitvoerende partijen. Wij denken volledig vanuit uw belang. Dat is de kracht van onafhankelijk advies! Uiteindelijk neemt u uiteraard zelf de beslissingen.

Daag ons uit met uw vraagstuk!

Leg ons uw vraagstuk voor, wij hebben altijd een partner in ons netwerk die uw vraag kan beantwoorden.

PARTNERS