Energieke Regio

Baarn

In samenwerking met:

Gemeente Baarn en stichting POB Duurzaam bieden ondernemers en maatschappelijke organisaties hulp bij het verduurzamen!

Tijdelijk verkrijgbaar: Gratis Dakscan Zonnepanelen en 50% korting op een Energiescan!

Verduurzaming is belangrijk en daarom hopen gemeente Baarn en stichting POB Duurzaam dat u gebruik maakt van dit aanbod om uw vastgoed te verduurzamen en te besparen op uw energiekosten! Veel maatregelen die u als ondernemer kunt nemen om uw gebouw te verduurzamen, hebben een terugverdientijd korter dan 5 jaar. Daarnaast zijn veel panden geschikt om duurzame stroom op te wekken door zonnepanelen te plaatsen op het dak. Deze investering is meestal al binnen 7 à 8 jaar terugverdiend, terwijl de panelen ongeveer 25 jaar op het dak blijven liggen. Zo bespaart u al snel op uw energiekosten. Ook vanuit de overheid komt er steeds meer regelgeving voor duurzame gebouwen. Zo heeft de overheid in 2019 een energiebesparingsplicht ingevoerd en volgt er een verplicht label C voor kantoren in 2023. Kortom: tijd om in actie te komen!

Wat bieden Gemeente Baarn en POB Duurzaam u aan?

U kunt in aanmerking komen voor:

  • Gratis Dakscan voor zonnepanelen, u betaalt niets!
  • of
  • 50% korting op een Energiescan voor energiebesparing en labelverbetering, u betaalt slechts € 375,- excl. btw.

 

Maak gebruik van deze aantrekkelijke korting!

NIEUW: Subsidieregeling Verduurzaming MKB

Door uw subsidieaanvragen door Stichting Energieke Regio te laten voorbereiden en bij RVO in te dienen wordt u professioneel ontzorgd en vergroot u de kans op toewijzing!

Deze nieuwe subsidieregeling kan u € 1.500 – € 2.500 extra voordeel opleveren!

Met behulp van Energieke Regio leert u hoe u stapsgewijs uw bedrijfspand kunt verduurzamen, wat dat kost en wat het u oplevert. Gemeente Baarn en stichting POB Duurzaam begrijpen dat de meeste ondernemers niet dagelijks bezig zijn met energieverduurzaming, maar dat velen het wel graag zouden willen doen. Of het nu gaat om zelf groene energie opwekken met zonnepanelen, of om energie besparen en de energierekening verlagen met betere isolatie, LED verlichting of slimmer verwarmen, voor de meeste maatregelen moet je eerst investeren. Dan wil je als ondernemer wel weten of dat ook voldoende besparing oplevert, waar je zou moeten beginnen en hoe je het aanpakt.

Welke adviezen kan ik aanvragen?

Meer info over de Energiescans

Dakscan Zonnepanelen inclusief businesscase voor kleinverbruikers

De dakscan voor kleinverbruikers van electriciteit is gratis. Als u grootverbruiker van electriciteit bent (of wordt) kunt u een gratis een quikscan krijgen. Zie keuzehulp bij het aanvraagformulier.

Maatwerkadvies over investering in eigen energieopwekking met zonnepanelen.
Tijdens het adviesgesprek wordt het verdienmodel van zonnepanelen uitgelegd. Ook wordt het stappenplan naar realisatie van zo’n installatie besproken, inclusief verzekeringseisen, constructieve aandachtpunten e.d. Ter voorbereiding ontvangt u van ons een formulier waarmee u de benodigde gegevens kunt aanleveren, zodat wij een maatwerk businesscase voor u kunnen opstellen. Het adviesgesprek wordt via beeldbellen gevoerd. Na het gesprek mailt de adviseur een maatwerk businesscase met een legplan voor de zonnepanelen, alsmede een offerte op basis van collectieve inkoop om het plan te kunnen realiseren.

Rotterdam-afbeelding-2

Dakscan Zonnepanelen (Quickscan) voor grootverbruikers

Als u grootverbruiker van electriciteit bent (of wordt) kunt u middels een Quikscan van uw dak gratis een vrijblijvende verkenning aanvragen. Zie keuzehulp bij het aanvraagformulier.

U heeft interesse in zonnepanelen en middels deze dakscan voor grootverbruikers bieden wij u op een eenvoudige manier een gratis en vrijblijvende verkenning van de opties aan. Daarmee krijgt u een idee wat op uw locatie maximaal met zonnepanelen kan worden opgewekt, wat de benodigde investering is, wat de hoogte van de SDE-subsidie kan zijn en wat het u financieel oplevert.
Tijdens het adviesgesprek via beeldbellen wordt het verdienmodel van zonnepanelen uitgelegd. Aansluitend krijgt u een voorstel voor het opstellen van een maatwerk businesscase met een legplan voor de zonnepanelen, het aanvragen van SDE subsidie alsmede een offerte op basis van collectieve inkoop om het plan te kunnen realiseren en desgewenst het vervolgtraject te laten begeleiden.

Energiescan energiebesparing en labelverbetering

Op basis van indienen opdrachtbevestiging/factuur ontvangt u van stichting POB Duurzaam €375 excl. btw.subsidie (50% korting).

Maatwerkadvies over energiebesparing en labelverbetering van uw bedrijfspand.
Tijdens het adviesgesprek wordt er een indicatief energielabel bepaald en worden de verbetermogelijkheden met u verkend. Ook wordt aandacht besteed aan uw ambities om te verduurzamen, de wettelijke eisen, de subsidies en de fiscale voordelen. Uw enige voorbereiding bestaat uit het opzoeken van het jaarverbruik elektra en aardgas. Het intakeadviesgesprek wordt via beeldbellen of op locatie gevoerd. Na het gesprek mailt de adviseur een rapportage en verwijst naar een aantal subsidiemogelijkheden.

Wie is Energieke Regio?

Energieke Regio is een stichting zonder winstoogmerk en helpt bedrijven, maatschappelijke organisaties, verenigingen van eigenaars en woningbouwcorporaties met het verduurzamen van hun gebouwen. Wij betrekken daarbij de maatschappelijke-, financiële- en comfortaspecten. Energieke Regio bedient gemeentes, bedrijven en andere organisaties door geheel Nederland en is onafhankelijk van leveranciers, installateurs, aannemers en andere uitvoerende partijen. Wij denken volledig vanuit uw belang. Dat is de kracht van onafhankelijk advies! Uiteindelijk neemt u uiteraard zelf de beslissingen.

Daag ons uit met uw vraagstuk!

Leg ons uw vraagstuk voor, wij hebben altijd een partner in ons netwerk die uw vraag kan beantwoorden.

PARTNERS