Energieke Regio

Rotterdam

in samenwerking met

Rotterdam biedt ondernemers op bedrijventerreinen gratis hulp bij het verduurzamen!

Nu verkrijgbaar: Energievouchers t.w.v. EURO 700,- voor ondernemers op bedrijventerreinen

‘Dit is hét moment om te verduurzamen’, zegt wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid). ‘Grootschalig investeren in energie besparen helpt de klimaatcrisis aan te pakken en om ons sterk uit de corona crisis te laten komen. Het kan voor Rotterdammers, ondernemers en verenigingen bovendien zorgen voor honderden tot duizenden euro’s besparing op de energierekening’. De campagne Power voor Rotterdam is onderdeel van de aanpak ‘Rotterdam sterker door’, waarmee de gemeente grootschalig investeert in projecten om de lokale economie aan te jagen.

Wat biedt de gemeente Rotterdam u aan?

De gemeente Rotterdam biedt een energievoucher aan ter waarde van EURO 700,- die u op 3 manieren kan gebruiken:

 1. Voor een gratis Dakscan voor zonnepanelen met businesscase
 2. Voor een gratis Energiescan voor energiebesparing en labelverbetering
 3. Voor een subsidiebijdrage van 10% (maximaal EURO 700,-) op advies bij het uitvoeren van energiebesparende maatregelen

Met behulp van Energieke Regio leert u hoe u stapsgewijs uw bedrijfspand kunt verduurzamen, wat dat kost en wat het u oplevert. De gemeente begrijpt dat de meeste van haar ondernemers niet dagelijks bezig zijn met energieverduurzaming, maar dat velen het wel graag zouden willen doen. Of het nu gaat om zelf groene energie opwekken met zonnepanelen, of om energie besparen en de energierekening verlagen met betere isolatie, LED verlichting of slimmer verwarmen, voor de meeste maatregelen moet je eerst investeren. Dan wil je als ondernemer wel weten of dat ook voldoende besparing oplevert, waar je zou moeten beginnen en hoe je het aanpakt.

Energieke Regio ondersteunt u hierbij in opdracht van de gemeente Rotterdam met begrijpelijk en helder advies. Daarbij kunt u kiezen uit 3 soorten ondersteuning:

 1. Dakscan zonnepanelen inclusief businesscase (EURO 700,-; volledig vergoed door de gemeente Rotterdam)
  Maatwerkadvies over investeren in eigen energieopwekking met zonnepanelen
 2. Energiescan voor energiebesparing en labelverbetering (EURO 700,-; volledig vergoed door de gemeente Rotterdam)
  Maatwerkadvies over energie besparen en het energielabel verbeteren van uw bedrijfspand
 3. Ondersteuning bij het uitvoeren van energiebesparende maatregelen (10% van uw kosten tot maximaal EURO 700,- wordt vergoed door de gemeente Rotterdam)
  Uitvoeren van de offerteaanvraag en aanbesteding, begeleiding van de uitvoering

Wie is Energieke Regio?

Energieke Regio is een stichting zonder winstoogmerk en helpt bedrijven, maatschappelijke organisaties, verenigingen van eigenaars en woningbouwcorporaties in gemeente Rotterdam met het verduurzamen van hun gebouwen. Wij betrekken daarbij de maatschappelijke-, financiële- en comfortaspecten. Energieke Regio bedient gemeentes, bedrijven en andere organisaties door geheel Nederland en is onafhankelijk van leveranciers, installateurs, aannemers en andere uitvoerende partijen. Wij denken volledig vanuit uw belang. Dat is de kracht van onafhankelijk advies! Uiteindelijk neemt u uiteraard zelf de beslissingen.

Welke adviezen kan ik aanvragen?

U kunt uw energievoucher ter waarde van EURO 700,- gebruiken op drie manieren:

1. Dakscan zonnepanelen inclusief businesscase

Maatwerkadvies over investering in eigen energieopwekking met zonnepanelen.
Tijdens het adviesgesprek wordt het verdienmodel van zonnepanelen uitgelegd. Ook wordt het stappenplan naar realisatie van zo’n installatie besproken, inclusief verzekeringseisen, constructieve aandachtpunten e.d. Ter voorbereiding ontvangt u van ons een formulier waarmee u de benodigde gegevens kunt aanleveren, zodat wij een maatwerk businesscase voor u kunnen opstellen. Het adviesgesprek wordt via beeldbellen gevoerd. Na het gesprek mailt de adviseur een maatwerk businesscase met een legplan voor de zonnepanelen, alsmede een offerte om het vervolgtraject te begeleiden.

Rotterdam-afbeelding-2

2. Energiescan energiebesparing en labelverbetering

Maatwerkadvies over energiebesparing en labelverbetering van uw bedrijfspand.
Tijdens het adviesgesprek wordt er een indicatief energielabel bepaald en worden de verbetermogelijkheden met u verkend. Ook wordt aandacht besteed aan uw ambities om te verduurzamen, de wettelijke eisen, de subsidies en de fiscale voordelen. Uw enige voorbereiding bestaat uit het opzoeken van het jaarverbruik elektra en aardgas. Het intakeadviesgesprek wordt via beeldbellen of op locatie gevoerd. Na het gesprek mailt de adviseur een rapportage en verwijst naar een aantal subsidiemogelijkheden.

3. Ondersteuning bij het uitvoeren van energiebesparende maatregelen

Bent u al verder en wil u maatregelen daadwerkelijk (laten) uitvoeren, dan kunt u uw voucher gebruiken om 10% van de kosten hiervan vergoed te krijgen (tot een maximum van EURO 700,-). Of het nu om betere isolatie, LED verlichting, of slimmer verwarmen gaat, wij kunnen deze maatregelen voor u (collectief) aanbesteden en desgewenst de uitvoering begeleiden en zijn daarbij volledig onafhankelijk van installateurs en aanbieders van producten.

Daag ons uit met uw vraagstuk!

Leg ons uw vraagstuk voor, wij hebben altijd een partner in ons netwerk die uw vraag kan beantwoorden.

PARTNERS